STICHTING RETURN TO BASE

Return to Base

Een jaar geleden deden SMJR Alex Lamp, SMJR Bart van der Burg en SGT Erik Mooij mee aan de Marine Corps Trials. Hieruit ontstond het idee om iedereen die bij Defensie werkt, of heeft gewerkt, de gelegenheid geboden zou moeten worden om in een sportieve setting andere ’lotgenoten’ te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Eind 2017 was het zover: Stichting Return to Base is een feit.

 

De Marine Corps trials heeft als doel het herstel te bevorderen door middel van sport voor (fysiek en/of mentaal) gewond geraakte of door ziekte invalide geraakte mariniers. Het lichaam sterkt weer aan, het zelfvertrouwen wordt weer opgebouwd, en dit alles binnen een vertrouwde en kameraadschappelijke omgeving. Het samen trainen en opwerken naar een doel brengt voldoening en verlegt de aandacht naar dat wat wel mogelijk en haalbaar is. Je gaat terug naar de basis!

 

Toch is Return to Base niet alleen voor Mariniers! Gaandeweg ontmoetten wij steeds meer (voormalig) militairen, die precies naar hetzelfde op zoek waren. Hierdoor bestaat het bestuur uit verschillende mensen met allemaal hun eigen verhaal. Of je nu MS hebt, gewond bent geraakt tijdens een missie, of een ongeluk hebt gehad tijdens een oefening: in je hart ben en blijf je altijd militair. En onder elkaar hoef je niet altijd alles te zeggen om begrepen te worden. Dat is waarom Return to Base heeft gekozen voor de Latijnse uitdrukking ‘Fortis in Unum’ : Samen Sterk.

 

Lid worden van de stichting kan niet. En dat hoeft ook niet. (Hoewel alle donaties natuurlijk zeer welkom zijn!) Return to Base organiseert en biedt sportieve evenementen en trainingen aan voor (voormalig) defensiemedewerkers met een opgelopen mentale en/of fysieke beperking. Het is een platform voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Want, samen staan we sterker!

 

Vanuit het oogpunt “samen staan we sterker” is er een samenwerking met de Sassenachs tot stand gekomen en zal er een Gaelic festival plaats vinden. Tijdens dit festival is Return to Base de host voor de Highland Games. Deze zijn voor en door gewonden, geblesseerde en door ziekte invalide geraakt (oud) Defensie personeel.

 

Nieuwsgierig naar Return to Base? Kijk eens op de website of op de facebookpagina.

 

Fortis in Unum!